Duurzame productinnovatie en tips voor het vertragen van klimaatverandering

In het kader van duurzaam ondernemen is Vormevents wekelijks bezig met duurzame product innovaties. Want we zijn er van overtuigd dat we op zowel individueel als collectieve schaal ons steentje kunnen bijdragen aan het vertragen van klimaatverandering. De hoge gasprijzen door de oorlog in Oekraïne drukken ons daarnaast nog maar weer eens met de neus op de feiten. Alles wordt duurder en gas is schaars. Wat kunnen we zelf doen?

fleece-deken

Draag een steentje bij aan een betere wereld

We worden door onze overheid allemaal gevraagd om veranderingen door te voeren om zo samen klimaatverandering verder af te remmen. Maar wat kunnen we nu precies doen?

Douche met een timer: het is heerlijk om een tijdje onder een warme douche te staan maar bedenk maar eens dat 5 minuten douchen gemiddeld al 0,2㎥ gas verbruikt om je water te verwarmen. Gebruik dus een douchezandloper of timer om jezelf uit te dagen korter te douchen.

Pak de trein of de fiets: beide verlagen de uitstoot van uitlaatgassen aanzienlijk. Doe je boodschappen in de buurt? Ga dan lekker op de fiets. Goed voor het milieu én goed voor jezelf. Ben je net als ik ook ondernemer? Koop dat zo lokaal mogelijk in om op die manier transport-uitstoot te beperken.

Zet de verwarming een graadje lager: bij veel overheidsgebouwen wordt er al goed gekeken naar het gebruik van airco en verwarming. Dat kunnen we op kantoor en thuis ook! Trek in de winter een warme trui aan of kruip lekker op de bank onder een duurzame fleecedeken[1] gemaakt van gerecyclede petflessen.

fleece-deken

Consuminder: consumeer minder. Dat wil zeggen, denk slim na over wat je consumeert. Veel levensmiddelen en bijv. kleding kosten fossiele brandstof om te produceren. Daag jezelf uit om wekelijks één keer met alleen restjes te koken en organiseer eens een kledingruil om kleding een nieuw leven te geven i.p.v. weg te gooien en nieuwe items aan te schaffen.

Ga voor gerecyclede materialen: zowel op individueel als zakelijk vlak is het goed om je bewust te zijn van de herkomst van materialen. Ga bijvoorbeeld voor premiums van gerecycled plastic en besteed je geld aan duurzaam te gebruiken artikelen.

Wil je ook duurzaam ondernemen? Wij helpen graag met het meedenken over duurzame marketing en communicatie-uitingen.

#duurzaaminzetbaar #MVO #recycle #personalisatie #relatiegeschenken #premiums #duurzaam